Vriendelijke en vakkundige tandarts
Alle tandheelkundige kennis in huis
Ruimte voor nieuwe patiënten

Kunstgebit

Wanneer u niet meer over uw eigen tanden en kiezen beschikt, is een kunstgebit of gebitsprothese de ideale oplossing. Naast een esthetisch mooie uitstraling krijgt uw gebit hiermee ook zijn oorspronkelijke functie weer terug. Bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam helpen we u graag bij uw nieuwe kunstgebit.

Wilt u meer informatie over een kunstgebit of wilt u een afspraak maken voor een consult? Neem contact op via onderstaande buttons.

Direct inschrijven Maak een afspraak

Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

  • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
  • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
  • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
  • Open en toetsbaar zijn voor collega's en patiënten.
  • Vloeiend Nederlands spreken.

Vandaag weer een positieve ervaring.
Tandarts denkt met mij mee en probeert mij niet op kosten te jagen.
Er word samen met mij gekeken naar de mogelijkheden binnen mijn budget. -- Joke Lokken

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Een kunstgebit kan een goede oplossing zijn wanneer u bijna geen tanden meer heeft.

Daarnaast is een kunstgebit ook raadzaam wanneer:

  • Uw tanden en wortels dusdanig beschadigd zijn dat een kunstgebit de enige oplossing is;
  • Uw tanden en wortels te los in de kaak staan en dat tanden dreigen uit te vallen;
  • Uw huidige kunstgebit aan vervanging toe is.

Ik krijg een kunstgebit, wat nu?

Wanneer u een kunstgebit krijgt, zult u meerdere behandelingen bij de tandarts moeten ondergaan. Deze behandelingen hebben we hieronder verder uiteengezet.

1. Een afdruk maken

Met behulp van afdrukmateriaal in een speciale lepel wordt een afdruk van het gebit gemaakt. Vervolgens vult het tandtechnisch laboratorium de afdruk met gips, zodat het gipsmodel van uw gebit gerealiseerd kan worden. Op basis van het gipsmodel wordt een goed passende afdruklepel gemaakt, waarmee er een nog nauwkeuriger gipsmodel gemaakt kan worden. Op basis van dit gispmodel wordt het kunstgebit uiteindelijk vervaardigd.

2. Tanden en kiezen trekken

Tanden en kiezen zullen getrokken moeten worden. Dit gebeurt meestal in meerdere behandelingen. De tandarts trekt eerst uw kiezen en enkele weken later uw tanden. In deze periode heeft het tandvlees gelegenheid om te genezen.

3. Het kunstgebit plaatsen

Wanneer de laatste tanden getrokken zijn, wordt het kunstgebit direct in uw mond geplaatst. De reden hiervan is dat het kunstgebit als een beschermlaag of verband over de wonden dient.

4. Nazorg

Een kunstgebit is erg wennen en het is goed mogelijk dat het in eerste instantie klemt en pijn veroorzaakt. Toch is het erg belangrijk dat u het kunstgebit niet uit uw mond haalt. Omdat de wondjes onder het kunstgebit nog moeten genezen, kan het tandvlees namelijk opzwellen wanneer het gebit verwijderd wordt. In dat geval zou het kunstgebit niet meer goed kunnen passen.

De eerste dag met een kunstgebit

Het is mogelijk dat u hinder ondervindt van een nieuw kunstgebit, bijvoorbeeld omdat het te strak tegen uw kaken aan zit. De tandarts kan dit in veel gevallen eenvoudig oplossen door kleine correcties aan het kunstgebit aan te brengen.

Nabloedingen

Een nabloeding is mogelijk, omdat de tanden net getrokken zijn. In veel gevallen verdwijnt de bloeding vanzelf. Wel is het raadzaam om uw mond niet te spoelen, want daarvan kunnen de bloedstolsels weer losraken.

Als de bloedingen niet stoppen, dan adviseren we u om contact op te nemen met de praktijk. Ook als de pijn aanhoudt, is het aan te raden om contact op te nemen met uw tandarts. Bespreek met de specialist welke vervolgstappen u moet ondernemen.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31 a
3062 KG Rotterdam
T: 010 – 414 2248
E: info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag: 08:15 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 - 17:00 uur
Woensdag: 08:15 - 17:00 uur
Donderdag: 08:15 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 - 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Route

Om deze map te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

Een kunstgebit is wennen

Het kunstgebit dient u de eerste dag in te houden. Daarna mag u zelf of zal de tandarts het kunstgebit uithalen, zodat wondjes kunnen herstellen. Na enkele dagen verdwijnen de wondjes en de pijn en zal u steeds meer aan het gebit wennen.

Eten en praten met een kunstgebit kan ook wat onwennig zijn gedurende de eerste dagen. We adviseren u dan ook om in het begin zacht voedsel te eten, zoals puree, gehakt en zacht fruit. Praten met kunstgebit kan ervoor zorgen dat u een beetje slist, alsof u met een volle mond praat. Naarmate u went aan het gebit zal u steeds beter kunnen praten, waardoor articuleren ook beter gaat.

Het kunstgebit reinigen

Net als bij uw eigen tanden en kiezen is het belangrijk om het kunstgebit regelmatig te reinigen en schoon te houden. Wanneer het kunstgebit niet regelmatig gereinigd wordt, blijven er voedselresten achter en kan het tandvlees op den duur gaan ontsteken.

Wat is het verschil tussen een kunstgebit en een prothese?

Bij een kunstgebit worden wortels van uw eigen tanden of kiezen niet gebruikt als pijlers voor houvast en steun en bij een prothese worden hier wel wortels van eigen tanden en/of kiezen voor gebruikt.

Maak een afspraak voor een consult in onze praktijk in Rotterdam

Wilt u graag meer informatie over kunstgebitten of wilt u direct een afspraak maken? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel onze praktijk via 010 414 2248.

Afspraakformulier

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*